След броени минути започват финалните битки от Световното първенство по карате киокушин, което се провежда в Двореца на културата и спорта във Варна.

От българския тим финалист е Миглен Димитров (категория 14/15 години, +65 кг). Решаващата битка, която ще определи и световния шампион в категорията, ще бъде между него и руснака Сергей Иванников. Срещите започват отново в 14 часа.

Междувременно България вече има трима сигурни бронзови медалиста от Световното първенство. В категория 12-13-годишни, 40 кг, Ивон Тенева спечели отличието, а при 45 кг бронз ще спечели Теодора Попова.

От младежите медал от Световното първенство във Варна печели Васил Димитров. Той ще получи бронз в категорията 16/17 години, +75 кг.

След финалните битките от Световното по киокушин за младежи и девойки, ще се проведе и официалната церемония по награждаването. Очаква се тя да започне в 15 часа в Двореца на културата и спорта във Варна.

Паралелно с битките на юношите на татамитата вече се играят и срещу от Европейското първенство за мъже, жени и ветерани. Днес се очаква да бъдат ясни и кои ветерани са №1 по киокушин в Европа. От България ветераните, които ще участват, са Милен Петров ( кат. 40-44 години и Теодор Буров (категория 45+години). 

За пръв път в България се провеждат едновременно едни от най-големите първенства по карате киокушин в света – 2-ото Европейско първенство за мъже, жени и ветерани и Шестото открито първенство за младежи и девойки.

Над 1000 състезатели от повече от 32 държави от цял свят се борят за медали и златни купи в Двореца на културата и спорта в град Варна. Битките започнаха на 7 декември и ще продължат до 9 декември включително. Входът е свободен.