Григор Димитров преодоля своя кошмар Янко Типсаревич на старта на Откритото първенство на Австралия след 4:6, 6:3, 6:1, 6:4

Това бе втора победа за българина от общо шестте мача, които са изиграли двамата един срещу друг в тура, като нашето момче има на сметката си и цели четири поражения от сръбския тенисист, който преди години бе в топ 10 на световния тенис.

Във втория кръг българинът ще срещне уругваеца Пабло Куевас, който от своя страна успя да се справи с Душан Лайович в три сета и надделя над сърбина без абсолютно никакви проблеми.

Първият сет на мача между Гришо и Типси бе равностоен и единственият пробив дойде в деветия гейм и бе в полза на сърбина, който след това си взе подаването и така поведе със сет аванс в резултата. 

Във втория сет обаче ситуацията се промени и Гришо проби във втория гейм и успя да задържи аванса си от пробив до самия край на сета. В третия сет българинът имаше много по-лесна задача и проби подаването на своя опонент на цели три пъти - в първия, третия и седмия гейм. 

Четвъртият сет започна равностойно и двамата си взимаха подаванията. Григор проби в десетия решителен гейм и така взе сета и мача.