Григор Димитров продължава с отличното си представяне на Откритото първенство на Австралия, след като победи италианеца и 102-а ракета в света Томас Фабиано със 7:6(5), 6:3, 6:4.

Това бе първи мач между двамата, а българинът успя да реализира трети успех от началото на надпреварата и вече е на 1/8-финал. 

В първия сет на срещата българинът проби в шестия гейм, но неговият противник моментално върна пробива и в крайна сметка частта трябваше да се реши след тайбрек в който нашето момче спечели трудно след 7:5 точки.

Вторият сет започна по най-добрия възможен начин за Григор и българинът проби още в началния гейм, но след три непредизвикани грешки в шестия гейм пробивът бе върнат и резултатът изравнен на 3:3 гейма.

Все пак обаче в тилдановия гейм хасковлията отново си върна пробива аванс, след като при едно спиращо дъха разиграване прехвърли елегантни своя противник и в крайна сметка го матира при точката на пробив, за да вземе гейма. 

След това без проблем си взе сета. В третия сет българинът проби в тилдановия гейм и след това си взе подаванията, за да спечели срещата в три сета.

Следващ противник на българина е победителят от срещата между Франсис Тиафо и Андреас Сепи.