Бившата звезда на ЦСКА Емил Гъргоров се завърна в родния футбол на 38 години за новия си тим Витоша Бистрица при равенството 0:0 със Септември.

Двата тима остават на 11-о и 12-о място с по 21 точки, като зад тях са само Дунав с 18 точки и Верея с актив от 6 точки. 

Полузащитникът се появи на терена в 71-ата минута на последния двубой от 23-ия кръг на Първа лига, но не помогна на тима си за нещо повече от точка в дербито на дъното.


Срещата ще се запомни със слабото качество на футбол, което предложиха двата отбора, както и с дебюта на опитния Емил Гъргоров, който подсили състава на "тигрите" в часовете преди двубоя.

С точката Септември продължава добрата си серия - две победи и едно равенство от подновяването на борбата в Първа лига, при това без да допусне гол. Витоша пък взе първа точка през пролетта, след като стартира с две загуби.

Положенията и пред двете врати бяха кът, да не кажем, че чистите такива отсъстваха.

През първата част по-близо до попадение все пак бяха "тигрите". Те можеха да поведат в резултата, но удар на Юлиян Попев от точката на дузпата при центриране от корнер мина със сантиметри над гредата.

Второто полувреме продължи в същия дух, макар че имаше повече слизания към двете врати, но зрителите така и не видяха попадение.

По-близо до него обаче бяха играчите на Септември, които в 87-ата минута организираха добра атака по левия фланг, при която Глишик центрира остро пред вратарското поле, но Мандианго и Тилев се разминаха на сантиметри с топката.

Септември - Витоша 0:0

Септември: Георгиев, Галчев, Башлиев, Дюлгеров, Чандъров, Стоичков, Глишик, Димитров, Мандианго, Николов, Фабиано

Витоша: Василев, Гочев, Амзин, Садула, Цанков, Милчев, Купенов, Котев, Лазаров, Попев, Христов