Локомотив (Пловдив) спечели без особени затруднения домакинството си на Дунав (Русе) в откриващия мач за съботната програмата от 25-ия кръг в Първа лига.

"Черно-белите" вече загубиха шанс за място в Топ 6, но днес впечатлиха с представянето си, като спечелиха с 4:1.

"Смърфовете" записаха едно престижно равенство с Левски (1:1) на "Герена" и разгромна победа с 4:1 над Берое в изминалия кръг, но и две загуби - от Септември (0:2) и от Етър (0:2).

Днес на висота в техния състав беше Димитър Илиев, който се разписа на два пъти. Това бе стотният мач на футболиста с екипа на тима. Освен него, точни за "смърфовете" бяха Бахтич и Банович. Исмаил Иса пък вкара гола за съпенрика.


Първото полувреме предложи всички очаквани емоции на феновете по трибуните, като имаше позитивни моменти както за запалянковците на Локомотив, така и за тези на съперника.

Със сигурност обаче по-доволни бяха привържениците на домакините. Техните любимци ги зарадваха с цели три гола във вратата на русенци, срещу които опонентите отвърнаха точно само веднъж.

Резултатът беше открит след 24 минути игра, когато Димитър Илиев вкара първото попадение в 100-тния си двубой с фланелката на състава. Той вдигна феновете по трибуните на крака с чудесен изстрел, давайки заслужено предимство на своя тим.

В 30-ата минута Исмаил Иса върна гостите в срещата, разписвайки се от близка дистанция. Той бе точен, останал очи в очи с Луков. Домакините претендираха за налична засада, но при повторенията се видя, че такава по-скоро няма.

Само минута по-късно Иса излезе отново в чиста голова позиция, но този път стреля неточно. И вместо русенци да стигнат до обрата, пловдивчани отбелязаха второ попадение, дело на Бахтич. Той се разписа с изстрел от средна дистанция в 35-ата минута.

В края на полувремето Димитър Илиев бе фаулиран на границата на наказателното поле. Самият потърпевш застана зад топката, а точният му изстрел в горния ляв ъгъл на вратата на Макенджиев увеличи допълнително преднината на състава, като почивката дойде именно при този резултат - 3:1.

През второто полувреме натрупаната солидна преднина за пловдивчани се оказа непреодолима за русенци, които не се и опитваха особено настоятелно да гонят нещо повече от почетно поражение в този мач.

Киров предприе всички възможни ходове, които позволяваше състава му, но дори включването на Ахмедов не спомогна за постигането на нова промяна в резултата. 

Нещо повече - в продължението на мача Банович вкара нов гол за домакините, оформяйки крайното 4:1.

С деветата си победа за сезона Локомотив се изкачи до осмата позиция във временното класиране. Дунав остава предпоследен.

През есента, "драконите" победиха Локомотив с 1:0, но формата им при гостувания е доста слаба и те затвърдиха тази негативна тенденция и в днешния ден. Русенци имат цели 12 поражения далеч от дома.
 

ЛОКОМОТИВ (ПЛОВДИВ) - ДУНАВ 4:1

1:0 Димитър Илиев 24
1:1 Исмаил Иса 30
2:1 Един Бахтич 35
3:1 Димитър Илиев 45
4:1 Игор Банович 92

ЛОКОМОТИВ (ПЛОВДИВ): 71. Луков, 5. Георгиев, 6. Езе, 20. Петрович, 50. Томашевич, 91. Буна, 29. Ангелов, 34. Банович, 13. Бахтич, 77. Аралица, 14. Илиев

ДУНАВ: 21. Макенджиев, 24. Исаевски, 5. Динков 16. Ковачев, 77. Ахмед, 10. Фиртулеску, 11. Димов, 8. Щерев, 31. Станоев, 14. Васев, 22. Иса