Славия постигна много важна победа срещу Септември с 2:1 при визитата си на националния стадион "Васил Левски".

Това стана в среща от 25-ия кръг на Първа лига и след нея "белите" са 8-и в класирането с актив от 3 точки и с този успех тимът се реваншира на своите фенове за поражението от Левски. 

Чунчуков откри за славистите от дузпа в 9-ата минута, а в 57-ата Мандиангу изравни за символичните домакини. За успеха на "белите" точен бе Тасевски в 67-ата минута на срещата. 


Звездата на Септември Борис Галчев във втори пореден двубой остана извън групата. Както е известно той пропусна загубата с 1:5 от ЦСКА в миналия кръг. Тогава треньорът Мариян Христов разкри, че футболистът е отказал да бъде резерва.
 
Славия изигра отлично първо полувреме. Първата голова опасност пред вратата на Септември дойде още в третата минута, когато когато Дарко Тасевски шутира от границата на наказателното поле, но не уцели вратата. Шест след това "белите" вече водеха в резултата. Реферът отсъди дузпа за нарушение на Стоичков срещу Ради Кирилов в наказателното поле. Чунчуков застана зад топката и вкара!
 
Славия продължи да контролира събитията на терена, а Ашковски на два пъти пропусна да вкара втори гол. В 31-ата минута той отправи силен удар, който Георгиев успя да избие. Секунди преди края на първата част Ашковски не успя да намери очертанията на опразнената врата и стреля в аут. 
 
Междувременно и Ради Кирилов не успя да вкара. В 39-ата минута нападателят финтира защитник на домакините и стреля покрай вратата.
 
През второто полувреме Септември се активизира и започна да създава неприятности пред съперниковата врата.
 
В 57-ата Кристофър Мандианго изравни. Той се възползва от груба грешка на вратаря на Славия Георги Георгиев, който излезе неразчетено, и го прехвърли за 1:1.
 
Три минути по-късно домакините можеха да стигнат по пълен обрат, но Димитър Костадинов пропусна от чиста позиция.
 
В следващите минути Славия успя да се съвземе и дори стигна до нов гол. Автор на попадението бе Дарко Тасевски в 68-ата минута.  Македонецът получи пас от Чунчуков, успя да се от Глишик и със силен удар не остави шансове на Георгиев. Малко след това Тасевски се контузи и беше заменен принудително.
 
Асен Чандъров пропусна да изравни в добавеното време. Той стреля силно от близо, но Георгиев майсторски изби в корнер.

СЕПТЕМВРИ (СОФИЯ) - СЛАВИЯ 1:2

0:1 Чунчуков 9 д.
1:1 Мандиангу 57
1:2 Тасевски 68

СЕПТЕМВРИ: Янко Георгиев; Алекандру Бенга, Александър Дюлгеров, Димитър Костадинов, Стилиян Николов, Дарко Глишич; Георги Русев, Георги Стоичков, Асен Чандъров, Илия Димитров; Кристофър Мандиангу

СЛАВИЯ: Георги Георгиев, Преслав Петров, Славчо Шоколаров, Давид Хуманес, Димитър Велковски, Янис Карабельов; Владислав Узунов, Стефан Ашковски, Дарко Тасевски, Радослав Кирилов; Цветелин Чунчуков