Етър победи с 1:0 Славия в двубой от 26-ия кръг на Първа лига и последен от първата фаза на шампионата. 

За "белите" срещата беше историческа и ще се запомни като първият досега двубой на стадион "Славия", игран на изкуствено осветление.

Гостът измъкна победата с гол на Даниел Младенов в 34-ата минута, възползвал се от грешка на вратаря Антониос Стергиакис и реално единственият точен удар за гостите в мач.

Шоколаров и Чунчуков се отчетоха с опасни удари за Славия, но добри намеси на стража на Етър ги лишиха от попадение.

Гостите завършват редовния сезон на седмо място с 40 точки, а Славия е на девето място с 33.


През първото полувреме не бяха налични много опасности пред двете врати. Предвид факта, че срещата на практика беше без значение, темпото на игра не беше особено динамично.

Феновете на домакините не спираха да подкрепят любимците си, като бяха препълнили сектор "А" от стадиона в "Овча купел".

Те получиха възможността да изгледат мача срещу символичната сума от един лев, която бе обявена от клубната управа заради историческия първи двубой за състава на осветление. То бе поставено преди няколко седмици, а до края на сезона ще позволи на тима да приема мачовете от Първа лига на собствения си стадион.

След няколко поредни центрирания в полето на гостите се стигна до откриването на резултата. То обаче не беше в полза на домакините, а напротив - на техните съперници. Подаване в пеналта на софиянци намери не особено добре подготвен Стериакис, който понечи да избие топката, но не успя да го направи.

Тя достигна до включилия се на скорост Даниел Младенов, който я прати в мрежата за 0:1.

"Белите" опитаха да отвърнат незабавно, но акциите им в полето на Етър завършваха или с добри действия на защитата на великотърновци, или пък с чудесни намеси на техния вратар Христо Иванов.

Така гостите се оттеглиха в почивка с гол аванс.

Треньорът на "белите" Златомир Загорчич не можеше да разчита на контузените Георги Петков, Илиан Мицански и Ертан Томбак. В същото време Етър днес бе без Венцислав Василев и Ерик почански, които лекуват травми.

През второто полувреме на мача дори извършените офанзивни промени от двамата треньори не успяха да раздвижат сериозно състезателите им на терена.

Активността на футболистите в бели и тези във виолетови спортни екипи не беше особено впечатляваща.

На два пъти Чунчуков можеше да се разпише, но попадаше в положение на засада.

СЛАВИЯ - ЕТЪР 0:1

0:1 Младенов (35)

СЛАВИЯ: Стергиакис, Петров, Марем, Хуманес, Велковски, Шоколаров, Кръстев, Карабельов, Кирилов, Ашковски, Чунчуков

ЕТЪР: Иванов, Илиев, Артюнин, Гълъбов, Георгиев, Колев, Мане, Младенов, Батрович, Боджадж, Ангелов