Григор Димитров започна с победа участието си на силния "Мастърс" в Монте Карло, след като надделя над италианеца Матео Беретини след 7:5, 6:4 за 1 час и 54 минути игра.

Това бе първи мач между двамата, а българинът показа изключително стабилна игра и съответно характер, тъй като имаше и трудни моменти по време на двубоя.

В първия сет Матео проби още на старта и след това си затвърди пробива, за да поведе с 2:0 в геймовете. Последваха обаче много силни минути за нашенеца, който върна пробива в четвъртия гейм и след това стигна до решителен пробив в заключителния 12-и гейм в сета, за да го спечели. В ситуацията неговият опонент направи двойна грешка при сетбол за хасковлията и в крайна сметка така бе сложен края на първата част.

По време на сета той определено имаше какво да съжалява, тъй като можеше да реши много по-рано нещата в своя полза, в тази част. Хасковлията пропиля четири точки за пробив в осмия гейм, както и точка за пробив с цената на сетбол в десетия.

Във втория сет Беретини отново проби в първия гейм, но пробивът бе върнат веднага. В последния десети гейм българинът стигна до решителен пробив и така спечели срещата.

Във втория кръг той ще срещне Денис Шаповалов или Ян Ленард Щруф, които ще играят помежду си в първия кръг на турнира. 

Известно е, че в третия кръг негов потенциален противник е Рафаел Надал.