Славия успя да победи Дунав в Русе с минималното 1:0 в последен двубой за двата тима от групите на втората осмица.

В герой за "белите" се превърна Цветелин Чунчуков, който отбеляза в 89-ата минута.

Двубоят на "Градски стадион" не предложи абсолютно нищо интересно и в двете полувремена, като единствената по-сериозна ситуация бе реализирана от столичани. 

С успеха те грабват първото място в група "Б" и така си осигуряват битка с втория от група "А" Ботев (Враца), от която ще бъде решен единият финалист, който ще се бори за място в Лига Европа с третия в първата шестица. Дунав от своя страна ще се бори за своето оцеляване, играейки бараж с Витоша (Бистрица).


Първото полувреме на градския стадион в Русе не предложи почти никакви интересни ситуации. Двата тима започнаха припряно мача, като само в първите осем минути на срещата, футболистите на домакините изпаднаха в положение на засада цели три пъти.

Първият удар към една от двете врати бе дело на Славчо Шоколаров, който пробва късмета си с далечен шут, но топката не попадна в рамките на вратата.

В 9-ата минута Станисавлевич можеше да засече една центрирана топка от фаул от страна на Славчо Шоколаров, но той и съотборникът му Давид Хименес се разминаха с коженото кълбо.

Още в следващата атака Цветелин Чунчуков вкара топката в мрежата, но след сигнал за засада. Десетина минути преди почивката домакините трябваше да извършат принудителна смяна, след като Свилен Щерев се контузи нелепо, извършвайки нарушение в центъра на терена срещу противников състезател.

Той бе заменен от Красимир Станоев.

Началото на втората част по нищо не се различаваше от цялото първо полувреме. Скучни действия от страна и на двата тима, а положенията пред двете врати изцяло липсваха.

След час игра наставникът на домакините Людмил Киров предприе рискован ход, след кат от игра защитника Петър Патев, а на негово място пусна нападателя Исмаил Иса. Само секунди по-късно домакините създадоха и най-чистата си ситуация в мача до този момент, който бе дело именно на Иса. Станоев центрира отлично отдясно, а Исмаил Иса стигна до топката в пеналта и стреля с глава, но на сантиметри от левия страничен стълб на вратата.

В следващата атака за Дунав, Иса си изпроси и жълт картон, след като проби много добре отляво, но след съприкосновение с Томбак падна на земята, в опит да си спечели дузпа. Никола Попов обаче не се подведе и му показа жълт картон за симулация.

Въпреки по-добрата игра на Дунав след направените промени, Славия имаше късмета да вземе пълния комплект точки, а развръзката дойде в предпоследната минута на мача. Славчо Шоколаров получи топката в половината на Дунав и центрира от почти 30 метра към далечната греад, където дебнеше Цветелин Чунчуков.

Нападателят успя да играе с глава и да насочи топката към вратата, въпреки че ударът му не бе толкова силен.

Вратарят на домакините Антонов закъсня с намесата си и допусна коженото кълбо да пресече голлинията преди да играе с него. Това е първо поражение за Дунав в Група Б на втората осмица, като до този момент тимът на Людмил Киров имаше на сметката си три равенства и две победи. 

Дунав - Славия 0:1
0:1 Чунчуков 89

ДУНАВ: 86. Станислав Антонов, 5. Георги Динков, 23. Илия Мунин, 4. Петър Патев, 24. Александър Исаевски, 83. Христо Попадийн, 8. Свилен Щерев, 77. Емин Ахмед, 27. Мухамаду Ндиайе, 7. Мартин Станкев, 9. Ахмед Ахмедов
 
СЛАВИЯ: 12. Емануеле Джерия, 25. Ертан Томбак, 6. Давид Хуманес, 15. Александър Станисавлевич, 24. Преслав Петров, 55.  Димитър Стоянов, 23. Владислав Узунов, 8.  Славчо Шоколаров, 11. Радослав Кирилов, 18. Лука Шполярич, 9. Цветелин Чунчуков