Проектонационалът на Нигерия Стивън Езе, който вече се утвърди като един от водещите футболисти в Локомотив (Пловдив), се е оплакал пред ръководството и лично пред собственика на клуба Христо Крушарски за раситски обиди, отправени му от нападателя на Септември Илия Димитров в последния мач между двата отбора.

Привърженици на „черно-белите“, които са били до официалната трибуна на „Лаута“, разкриха пред „Меридиан Мач“, че защитникът, който е и най-високият футболист в Първа лига, се е качил в ложата, веднага след като е напуснал терена, за да говори с президента и е бил видимо разстроен.

Езе и Димитров се сблъскаха в 83-ата минута на срещата, малко след като преотстъпеният от Левски нападател се бе разписал за 2:1 в полза на столичани. Нигериецът удари с ръка в главата своя колега, след което той се нахвърли и за реплика получи жълт картон. Свидетели твърдят, че той е нарекъл съперника си „черна маймуна“. От ръководството на Локо също са имали претенции към поведението на футболиста на Септември и са му потърсили сметка след края на двубоя.

„Не искам да коментирам нищо. С колегите от Септември сме в добри отношения“, едва пророни Христо Крушарски пред „Меридиан мач“, видимо недоволен, че случаят е стигнал до медиите. По информация на „Меридиан мач“ той е бил дал дума да не раздухва излишно случая, след който Димитров може да отнесе сериозно дисциплинарно наказание.

Привърженици на „смърфовете“ обаче съзират в атаката срещу Езе възможност той да бъде изваден от равновесие преди предстоящия исторически финал за Купата на България срещу Ботев (Пд) и искат компетентните органи да вземат отношение. Треньорският щаб и съотборниците на нигериеца изразяват своята си подкрепа към него и са категорични, че по терените няма място за расизъм. От Септември, а и от Левски, който държи правата на Илия Димитров, също могат да му наложат наказание, макар че за жалост неговото поведение не е нещо извънредно по родните терени в последните години.

Самият Езе е споделил, че има и лични проблеми, тъй като е разделен с приятелката си, а подобно отношение поставя под въпрос желанието му да продължи да играе и живее в България.