Димитър Бербатов обяви края на състезателната си кариера. 38-годишният голмайстор гостува в Спортното шоу на "Дарик", където съобщи, че се оттегля от големия футбол. 

"Сърце не ми даваше да изляза и да го призная до този момент. Трябва да призная и да го заявя, че това е краят на моя футболен път", обяви Бербатов.

"Когато обичаш нещо толкова много, не можеш да го признаеш. Отлагах го във времето, но в един момент трябваше да го кажа. Този момент дойде", добави бившият голмайстор на Манчестър Юнайтед.

"Още ми се играе, няма как да не ми се играе", каза Бербатов, който е един от най-успешните нападатели в Европа.

Бербо е Футболист №1 на България рекордните седем пъти. Роден е на 30 януари 1981 г. в Благоевград. В първи и втори клас тренира лека атлетика и скок на дължина. Към футбола се насочва на 10 години, започвайки в школата на Пирин. Извън футбола негови хобита са рисуването и баскетбола.

Изиграва 660 мача, вкарва 273 гола. Прекарва пет сезона в Леверкузен, впоследствие е купен от Тотнъм. Играч на „шпорите“ е три сезона, в които се разписва 27 пъти. През месец септември 2008 г. минути преди затварянето на трансферния прозорец Бербатов преминава в Манчестър Юнайтед. За българина са заплатени 30,75 млн. паунда и по този начин той се превръща в най-скъпият футболист, купуван от сър Алекс Фъргюсън до този момент. 

През третия сезон в Манчестър Юнайтед Бербатов е сред водещите играчи във Висшата лига по голове и асистенции. Той е първият футболист в историята на тима, който отбелязва хеттрик на вечния враг Ливърпул от Втората световна война. Това става на този ден преди точно 9 години.

През 2010 г. бележи 5 гола на Блекбърн в един мач. По този начин влиза в историята на Висшата лига, защото е първият футболист, който вкарва толкова попадения в рамките на един двубой. През сезон 2010/2011 Бербатов е голмайстор на Висшата лига.

Българинът е купен от Фулъм, после играе за Монако и ПАОК. За последно беше част от индийския Керала Бластърс.

Капитан е на националния отбор по футбол на България от 2006 до 2010 г., когато се оттегля от него.С 48-те отбелязани попадения Димитър Бербатов е рекордьор по голове за националния отбор заедно с Христо Бонев.