Валенсия нанесе първа загуба на Атлетик Билбао от началото на сезона в Испания. "Прилепите" спечелиха с 1:0 на "Сан Мамес" от седмия кръг на Примера дивисион. 
 
Гостите изпуснаха можеха да поведат още в 8-ата минута минута, но Йерай Алварес попречи на Родриго да вкара. В 18-ата вратарят на баските Унай Симон спаси коварен шут под гредата.
 
В 27-ата Валенсия стигна до попадение след отлично включване отдясно на Феран Торес, който поднесе топката на Денис Черишев на празна врата. Това е първо попадение за 28-годишния руски национал на клубно ниво този сезон.
 
През второто полувреме Билбао можеше да изравни. В 55-ата минута Иняки Уилямс засече подаване, но вратарят спаси, а при добавката ударът му срещна гредата. Малко по-късно централният нападател на домакините застраши Яспер Силесен още веднъж с шут до гредата.
 
Максимилиан Гомес и Черишев от гостите пропуснаха сами срещу вратаря. 
 
В последните минути Атлетик остана с 10 души заради контузия на Юри Берчиче, който трябваше да напусне терена, а отборът му нямаше право на смени. В добавеното време Йерай спаси с тяло удар на Торес.
 
Успехът качи "прилепите" до 9-о място в таблицата преди изиграването на останалите мачове от кръга. Атлетик временно остава четвърти.