Победата на Григор Димитров срещу Роджър Федерер на US Open е сред най-големите изненади в турнирите от “Големия шлем” през 2019 година. Победата на хасковлията срещу великия швейцарец на четвъртфиналите в Ню Йорк е класирана от ATP на трето място.

Под №5 е победата на французина Пиер-Юг Ербер срещу руската сензация Даниил Медведев в първия кръг на “Ролан Гарос”, а на четвърта позиция е поставен успехът на италианеца Томас Фабиано срещу гръцкия талант Стефанос Циципас в първия кръг на “Уимбълдън”.
 
На второ място от ATP класират победата на аржентинеца Гуидо Пея срещу канадеца Милош Раонич в четвъртия кръг на “Уимбълдън”.  За най-голямата изненада пък е посочен мачът между Циципас и Федерер от четвъртия кръг на Australian Open, в който гръцкият тенисист елиминира носителя на рекордните 20 титли от “Големия шлем”.
 
“Григор Димитров пристигна на US Open затънал в една от най-черните серии в кариерата си, губейки седем от последните си осем срещи преди старта на последния турнир от “Шлема” за сезона. Но заемащият 78-о място в ранглистата тенисист започна да налучква верния ритъм във “Флашинг Медоус” и прекъсна серията си от 7 поредни загуби от Роджър Федерер, правейки обрат от 1:2 сета, за да шокира петкратния шампион с 3:6, 6:4, 3:6, 6:4, 6:2 и да намери място на полуфиналите”, отбелязва сайтът на ATP.