България загуби полуфиналите на олимпийската квалификация срещу Германия в Берлин с 1:3 (20:25, 23:25, 25:20, 21:25, 23:25) и така пропусна страхотна възможност да се класира за решителния финален мач, който ще определи участника на Олимпиадата в Токио.

За разлика от предишните мачове този път на нашите момчета не им се получи играта и в крайна сметка те дадоха инициативата на съперника, като домакините се възползваха по най-добрия възможен начин от нея.

Срещата между двете страни се игра в легендарната зала "Макс Шмелинг Хале" в Берлин. 

След нея България се прости с надеждите си за участие на Игрите в Токио през лятото. 


В първия гейм германците започнаха доста по-добре и бързо взеха аванс.

Те имаха аванс от няколко точки и бяха водещи до самия край на частта. Германците имаха солиден аванс от 10:6 точки, който успяха да задържат след две точки за Гроцер, който направи така, че домакините да водят с 13:9.

Постепенно немците дръпнаха със 17:11 точки, но нашите съкратиха изоставането си на три пункта - 15:18, след страхотни действия на Соколов и Атанасов.

След грешка на германската атака преднината на домакините бе само точка - 19:20, но след това те не ни дадоха нито точка до края и след пет спечелени точки взеха гейм след 25:19.

Вторият гейм започна силно за германците - 2:0 точки в тяхна полза, а след това те дръпнаха още и имаха аванс от 9:4.

Постепенно германците владееха инициативата, но нашите момчета се съвзеха и намалиха на 17:18 точки след пайп на Розалин Пенчев. 

При последните точки България намали на 23:24 чрез Гоцев, но след това след атака в центъра на Крик Германия взе гейма. 

Началото на третата част започна по-добре за германците, които дръпнаха с 6:3, но постепенно нашите изравниха на 10:10 с мощна атака на Розалин Пенчев.

България поведе с 15:14 след атака в аут на Гроцер, а след мощен сервис на Скримов момчетата на Пранди стигнаха до аванс от 20:18.

"Лъвовете" дръпнаха на противника с 24:20 след нова страхотна проява на Йосифов, а след това затвориха гейма и така намалиха изоставането си. 

В последния четвърти гейм като цяло нашите момчета бяха равностойни на германците, но малко преди края на частта противникът ни дръпна комфортно.

И макар България да намали изоставането си само на точка не успя да обърне  гейма. 
 

БЪЛГАРИЯ - ГЕРМАНИЯ 1:3 (20:25, 23:25, 25:20, 23:25)

БЪЛГАРИЯ: Георги Сеганов, Цветан Соколов, Тодор Скримов, Мартин Атанасов, Светослав Гоцев, Виктор Йосифов - Теодор Салпаров-либеро
Старши треньор: СИЛВАНО ПРАНДИ

ГЕРМАНИЯ: Лукаш Кампа, Георг Гроцер, Кристиян Фром, Денис Калиберда, Тобиас Крик, Антон Бреме - Маркус Щоервалд-либеро
Старши треньор: АНДРЕА ДЖАНИ.