Пари Сен Жермен оцеля в много драматичен мач срещу Бордо от 26-ия кръг на Лига 1. Двубоят завърши при резултат 4:3 за столичани, а тимът на Томас Тухел приключи срещата с 10 души, след като голямата звезда на състава му Неймар бе изгонен малко преди последния съдийски сигнал.

Бордо поведе в 18-ата минута с гол на Уанг Уи-Жо. Само 7 по-късно обаче Единсон Кавани успя да изравни след асистенция на Анхел ди Мария. Отново аржентинецът бе в основата на втория гол на парижани, който падна в самия край на първото полувреме. Крилото намери отлично Маркиньос, който направи резултата 2:1. Радостта на домакините обаче бе кратка, тъй като Пабло Кастро успя да изравни точно преди последния съдийски сигнал. 

В средата на второто полувреме, в рамките на само 6 минути, ПСЖ стигна до нови два гола. Те бяха дело на Маркиньос и Килиан Мбапе. Гостите обаче не се предадоха и върнаха едно попадение чрез Пардо в 83-ата минута. Малко преди края на мача гол на парижани бе отменен заради засада. В добавеното време пък ПСЖ остана с човек по-малко, след като Наймар бе изгонен за втори жълт картон.

По този начин ПСЖ събра 65 точки и е лидер в класирането с преднина от 13 пред втория Марсилия. Бордо пък е на 12-ото място с 35.