Локомотив Пловдив удари с 2:0 ЦСКА на "Лаута" и записа първа победа в плейофната фаза на първенството.

Головете за "смърфовете" отбелязаха двама бивши играчи на червените - Здравко Лазаров от фаул и Мартин Камбуров от дузпа.

С тази загуба ЦСКА сдаде второто място на Литекс и вече е трети, като все още води със седем точки на Ботев Пловдив и осем на Левски в битката за Топ 3 и място в Лига Европа.

Локо повече желаеше победата, възползва се отлично от головите си възможности, вкара две попадения и заслужено взе трите точки.

ЦСКА от своя страна определено разочарова, не показа почти нищо смислено и изигра най-слабата си среща от плейофите.

Така "смърфовете" ще чакат в приповдигнато настроение следващия кръг, когато е пловдивското дерби. "Армейците" пък ще изиграят поредното вечно дерби с Левски този сезон.   


Срещата започна с атаки и към двете врати. В 6-ата минута защитата на армейците сгреши детински и позволи на Мартин Камбуров да се озова на чиста позиция пред наказателното поле, но се засуети и не успя да отправи голов удар.

Последва и шанс пред Спас Делев, но той от воле стреля над вратата. Отговорът на ЦСКА бе атака заформена от Милисавлевич и Косоко, които разцъкаха отляво, последва пас към Сънди, който стреля, но в аут.

Тези вихрени начални минути обаче бяха последвани от спад в темпото и хаотични отигравания на футболистите и от двата отбора.

Действията пък се развиваха основно в средата на терена, без каквито и да било опасности и голови положения.

В 26-ата минута Намуши се опита да излъже Фо-Поре и Милисавлевич, при което се получи карамбол, от който топката се удари в гърдите на французина, при което от Локо поискаха дузпа, но правилно Таско Тасков даде знак играта да продължи.

Последва опасна контра за ЦСКА, но армейците се омотаха пред вратата на домакините и дори не се стигна до удар. Така се стигна до 37-ата минута, когато Сънди спъна Здравко Лазаров пред дъгата на пеналта - фаул за Локо.

Зад топката застана Лазаров и направи безпомощен Райс Мболи за 1:0. Страхотно изпълнение на пряк свободен удар от страна на Здравко и пловдивчани поведоха в резултата.

ЦСКА се хвърли в атака и се опита да изравни до почивката, но с пропуски се отличиха Апостол Попов и Фо-Поре.

Второто полувреме започна с шанс за ЦСКА, но Силва не успя да се възползва от грешка на Акалски.

В 50-ата минута Здравко Лазаров бе изведен зад защитата на гостите, при което Райс Мболи го събори в пеналта и се стигна до дузпа за Локо.

Зад топката застана Мартин Камбуров и опъна мрежата за 2:0. Това тотално свлече настроението в играта на ЦСКА и армейците в следващите минути не успяха с нищо да затруднят домакините.

След час игра Спас Делев направи страхотен пробив, но в последния момент Фо-Поре се намеси решаващо.

Последва атака за ЦСКА, при която Тони Силва напредна отдясно, залъга Ангел Йошев и намери Омар Косоко, който шутира, но Намуши се хвърли и изби топката.

В 79-ата минута Пламен Крачунов направи детинска грешка и подари топката на Мартин Камбуров, но той не се възползва и не успя да вкара нов гол.

До края ЦСКА се опита да вкара поне почетен гол, но така и не стигна до чисто голово положение и логично Локо стигна до победата.

ЛОКО ПЛОВДИВ – ЦСКА 2:0

Голмайстори:
1:0 Лазаров (37')
2:0 Камбуров (51' - дузпа)

Локо Пловдив: Акалски, Й. Тодоров, Тунчев, Грънчов, Йошев, Н’Дайе, Намуши (83' Фераресо), Делев (72' Кики), Гади, Лазаров (87' Ас. Георгиев), Камбуров;

ЦСКА: М’Боли, А. Попов, Крачунов, Менди, Фо-Поре, Янчев (53' Маркович), Сънди, Милисавлевич (46' Силва), Гъргоров, И. Стоянов (64' Ди Вани), Косоко;