Вече втори ден полицията в Генуа има сериозни проблеми с феновете на Дженоа и Сампдория. Органите на реда се борят да спрат боеве между агитките на двата тима, след като по улиците на града избухнаха сражения между ултраси на съперничещите си Дженоа и Сампдория. Ситуацията изненадващо избухна в неделя вечер след победата на Сампдория в Серия Б над Реджана на стадион "Луиджи Ферарис", на който играят и двата клуба.

Съобщава се за хвърлени бутилки и столове на площад "Алимонда", когато привържениците на Самп пресекли пътя си с феновете на Дженоа, които гледали по телевизията мача от Серия А на Дженоа срещу Милан в един бар. В мелето е пострадал човек от органите на реда. Двама души обаче са намушкани и откарани в болница с прободни рани.

Полицията е успяла да се намеси, но това явно е предизвикало желание за отмъщение и е запалило огън в града, тъй като в днес следобед е имало още по-ожесточени сблъсъци. Органите на реда бяха повикани, след като четирима ултраси на Сампдория нападнаха двама фенове на Дженоа, като единият от тях беше намушкан с нож в ръката.

Съперничеството между Дженоа и Сампдория винаги е било напрегнато, но най-лошото от него беше избегнато тази година, тъй като те са в две различни дивизии, така че не са се изправяли един срещу друг в Дерби дела Лантерна. Ето защо в Генуа смятат, че това е тревожна ескалация и не е ясно какво е започнало, но се опасяват, че тя може да се разпространи бързо.