Новото попълнение на Левски се очаква да вкара свежи средства във вече бившия си клуб Нова Игуасу. Бразилският тим трябва да получи по сделката около 1,4 милиона реала, което се равнява на приблизително 500 000 лева.

Още през миналата седмица пък играчът бе дал съгласие за сделката, пише Тема спорт. Ръководството на бразилския тим е много удовлетворено от трансфера. „Това е облекчение за нас, тъй като ще влязат свежи средства в клуба, с които да заздравим отбора с нови попълнения, защото ни напуснаха четирима, преди това да стори и Майкон“, заяви пред ge.globo.com президентът на Нова Игуасу Жанио Мораес.

Левият защитник имаше договор до края на календарната 2026 година и със сигурност трябваше да бъде платена трансферна сума за неговите права. По всяка вероятност от „Герена“ са се договорили на добър процент за бразилския клуб от евентуална следваща продажба на 24-годишния футболист. По този начин се процедира при сделката за Дарлан, който тази зима бе продаден на китайския Ухан Три Таунс.