Ботев Пловдив ще даде нов договор на острието Мохамед Брахими. Нападателят успя да се докаже в последните мачове. Той се завърна на терена през пролетта след продължително лечение на контузия в коляното, заради която се подложи на операция.

Треньорът Душан Керкез постепенно го вкара във форма, а в последните мачове му гласува доверие като титуляр. 25-годишният французин Брахими е ценен, защото може да бъде ползван както като крило, така и на върха на атаката. Той влиза и в двете роли при Керкез.

През пролетта Мохамед има 9 мача, като от края на март е несменяем титуляр. Той бе в стартовата единайсеторка и в двата полуфинални сблъсъка за купата с ЦСКА. В сряда именно той подхвана атаката, от която Ивелин Попов откри резултата.

Брахими бе привлечен от Пирин в началото на 2022 година. През пролетта на 2023-та той бе преотстъпен в руския Факел Воронеж. Договорът му с Ботев е до края на първенството, но от клуба искат споразумението да бъде удължено.

От Ботев пък излязоха с призив към феновете. „Отборът на Пловдив посрещна утрото като финалист за Купата на България! Очакваме Ви в София на 15 май, за да я прегърнем отново заедно…“ От клуба отчетоха и приноса на капитана Ивелин Попов. Попето отбеляза първото попадение в реванша с ЦСКА.

„Капитан. Лидер. Единствен по рода си“, написаха жълто-черните за него и пуснаха статистиката му в двубоите за купата. Срещу Етър (4:2) той направи асистенция, след това вкара на Спартак Вн (2:1), както и даде головия пас за победата с 1:0 над армейците в София, пише "Тема Спорт".