Капитанът на Арсенал Франсеск Фабрегас сам ще направи огромен жест към Барселона, като доплати необходимата сума, за да си гарантира връщането на “Камп Ноу”, твърди вестник “Спорт”.

Според изданието футболистът е твърдо решен да напусне лондончани и поради тази причина е готов да подпомогне родния си клуб с няколко милиона евро.

Става въпрос за 5 милиона, които на този етап разделят двата клуба. Арсенал твърдо иска 40 милиона за своя футболист, докато максимумът, който каталунците дават в момента е 35.

Именно Сеск ще покрие разликата от собствения си джоб и по този начин ще изпълни мечтата си да се върне в Барселона. Друг е въпроса на каква позиция ще бъде поставен при положение, че испанският шампион изглежда напълно завършен, а вече бе взет и Алексис Санчес.

Освен това Фабрегас ще се съгласи и да получава по-малка заплата, отколкото взима в момента. На “Емиратс” той прибира по 6 милиона евро на година, докато в Барса ще взима по 5 милиона, като договорът му ще бъде за 5 сезона.

Вчера обаче, след мача на Арсенал с Бока Хуниорс, който Сеск гледа от трибуните, мениджърът Арсен Венгер обяви, че на този етап няма никаква промяна в ситуацията на Сеск. В Испания обаче очакват в следващите няколко дни всичко да стане ясно.