Защитникът на Барселона Даниел Алвеш обяви, че към отбора има специално негативно отношение.

Причината бе реакциите в страната след жълтия картон на Жерард Пике снощи, който без съмнение бе предизвикан умишлено с цел футболистът да изтърпи наказанието си преди дербито с Реал.

Вестник “Марка” вече съобщи, че има вариант защитникът да бъде наказан за един допълнителен двубой, ако се докаже категорично, че наистина е действал умишлено. Алвеш обаче, не бе доволен.

“За пореден път ни гледат през увеличително стъкло. Всичко, което правим се гледа под лупа и винаги е отрицателно. Ние обаче не трябва да обръщаме внимание на коментарите отвън, които стремят да ни дестабилизират и трябва да продължим да преследваме целите си” заяви бразилецът.

В големия съперник Реал Мадрид без съмнение ще следят внимателно какво се случва. Както е известно преди година Жозе Моуриньо, Серхио Рамос, Чаби Алонсо, Икер Касияс и Алваро Арбелоа отнесоха различни санкции от УЕФА, след като в мача с Аякс Рамос и Алонсо получиха указания от португалеца да си предизвикат картони. Другите им двама съотборници пък предадоха наставленията на треньора, но в крайна сметка всички отнесоха наказания.