Президентът на Байерн Мюнхен Ули Хьонес също нападна мениджъра на Челси Жозе Моуриньо заради изказванията на португалеца след мача между двата тима за Суперкупата на Европа.

Баварците спечелиха трофея след дузпи, но дадоха свидна жертва, тъй като Марио Гьотце ще бъде аут от терените поне 3 седмици заради контузия в ставната капсула на глезена.

Жозе Моуриньо обаче разкритикува рефера за втория жълт картон, който бе показан на Рамиреш за острото влизане на кариоката в краката на Гьотце.

"Ако кракът на Марио бе останал на земята при съприкосновението, навярно сега щеше да бъде счупен", изля гнева си Хьонес пред вестник "Билд", след като преди това изпълнителният директор на Байерн Карл-Хайнц Румениге нарече португалския специалист "нагъл".

"Това беше най-очевидният червен картон изобщо. И когато треньор като Моуриньо поставя под съмнение дали това влизане е нарушение, аз се питам дали той не е бил на някой друг мач", добави Хьонес в типичния си стил.

Според вестник "Билд" Марио Гьотце е фаулиран средно на всеки 32 минути, почти колкото бившия си съотборник в Дортмунд Марко Ройс и новия си колега в Байерн Франк Рибери.

Преди три години например Гьотце е бил фаулиран средно на всеки 58 минути.