Карлос Тевес се отпуши след 5 години и над 1000 минути суша в Шампионската лига и донесе победата на Ювентус с 2:0 над Малмьо. Аржентинецът вкара и двете попадения за успеха в Торино. За първи път от 2008 г. насам Ювентус спечели първия си мач за сезона в Шампионската лига.

Малмьо се защитаваше много солидно и издържа без да допусне гол през първото полувреме. След почивката обаче дебютанта в Шампионската лига се пропука. Тевес откри след невероятна комбинация и двойно подаване с Асамоа, който му върна топката с пета.

В последната минута Тевес оформи крайния резултат директно от пряк-свободен удар. Така след като чака общо 1003 минути, за да вкара гол в турнира, за първи път в кариерата си Тевес реализира 2 пъти в един мач от Шампионската лига.



Ювентус спечели и двата си мача от Серия А до момента, но не беше започвал с победа в Европа от 2008 г. насам. Треньорът Масимилиано Алегри не можеше да използва контузените Андреа Пирло и Артуро Видал, а Перейра бе наказан.

Джорджо Киелини излезе за първи път през този сезон, след като се възстанови от контузия. Клаудио Маркизио играеше в средата на терена, а Квадво Асамоа започна в по-централна роля, а по двата фланга бяха Евра и Лихтщайнер.

Карлос Тевес водеше атаката и търсеше първия си гол в Шампионската лига от 2009 г. насам. До него беше Фернандо Йоренте.

За Малмьо това беше първи в историята мач от Шампионската лига. Финалистът от КЕШ в 1979 г. разчиташе на стрелеца Маркус Розенберг, който вкара 10 гола в последните 11 мача във всички турнири. Треньорът започна с петима в защита.

Ювентус опита да натисне още отначало. Супер удар на Асамоа от дистанция профуча над вратата. Пол Погба поиска дузпа, след като опита да спре топката на гърди в наказателното поле, но защитник докосна топката с ръка и му попречи. Съдията не отсъди нищо.

Малмьо обаче се защитаваше добре, че дори имаше и шансове в атака. Ериксон стреля от няколко метра пред Буфон, обаче вратаря на Ювентус изби в корнер.

Лихтщайнер след това центрира и търсеше включилия се Асамоа, който стреля с глава, но над вратата. Тевес опита да финтира няколко играчи на Малмьо и да стреля, но удара му беше слаб и право в ръцете на Олсен.

В края на полувремето Юве опита да натисне отново. Йоренте се включи в наказателното поле и опита удар, който бе отклонен в корнер от Тинерхолм. Минута преди края на първата част попадението за домакините бе много близо.

Лихтщайнер получи топката от Тевес и опита нещо средно между подаване и удар, но топката отиде в аут. 

Юве се хвърли да търси гола в началото на второто полувреме. Погба успя да изведе Лихтщайнер, но швейцареца вместо да бие, опита да подаде и шведите изчистиха.

Пробивът дойде в 59-ата минута. Направи го Карлос Тевес. Аржентинецът направи двойно подаване с Асамоа, който върна топката с пета на пътя на Тевес и Апаша останал сам срещу вратаря реализира.

Това беше първи гол на Карлос Тевес в Шампионската лига от 2009 г. насам. От последното му попадение, което беше с екипа на Манчестър Юн, изминаха точно 1003 минути игра за Тевес, преди той отново да се разпише.

Две минути по-късно Юве вкара още един гол. Лихтщайнер центрира и Йоренте се разписа, но съдията отмени попадението заради засада. 

Малмьо не правеше нищо в атака. Ювентус пък се затрудняваше да разбие защитата на съперника. Евра центрира и топката прескочи цялото наказателно поле, като Йоренте и Погба се разминаха на сантиметри. 

7 минути преди края Ювентус изпусна две изключителни положения. Йоренте се озова сам срещу вратаря, но стража на Малмьо на два пъти спаси ударите му, а и Асамоа не успя да се справи с добавката.

Вторият гол все пак дойде в 90-ата минута. Вкара го отново Карлос Тевес. Аржентинецът се разписа директно от пряк-свободен удар, като прати топката в далечния ъгъл за 2:0.

Така след като не бе вкарвал гол пет години, сега за първи път в кариерата си Тевес вкара 2 пъти в един мач от Шампионската лига.

 

ЮВЕНТУС - МАЛМЬО 2:0
1:0 Тевес 59
2:0 Тевес 90


ЮВЕНТУС: Буфон, Касарес, Бонучи, Киелини, Лихтщайнер, Погба, Маркизио, Асамоа, Евра, Тевес (91 Джовинко), Йоренте (86 Мората)

МАЛМЬО: Олсен, Тинерхолм, Е. Йохансон, Халсти, Хеландер, Конате, Ериксон (81 Ракип), Аду, Форсберг, Телин (73 Кроон), Розенберг (53 Мехмети)