Челси постигна рутинна победа с 2:0 срещу Суиндън в мач за купата на Лигата, но плати висока цена за нея.

Двама играчи на сините получиха контузии в срещата. Това са Марко ван Гинкел и Рамирес, като положението на първия е по-сериозно.

Холандецът получи контузия в коляното през първото полувреме и бе заменен от Рамирес. Бразилецът обаче е почувствал болки в седалищния мускул и бе заменен на полувремето.

"Мачът не беше перфектен, защото получихме контузия на Марко, която е малко рано да бъде оценявана, но не изглежда добре", заяви помощник-треньорът Стив Холанд, който бе изпратен да говори вместо Жозе Моуриньо.

"Утре той ще премине скенер на контузеното коляно. Неговата резерва Рамирес получи мускулен проблем в горната част на таза в седалищната зона. Тя му причиняваше дискомфорт докато се опитваше да я игнорира".

"Рамирес е под голямо съмнение за мача с Тотнъм през уикенда. Те двамата са двете големи разочарования през вечерта".

Същевременно Холанд коментира и представянето на двамата испанци Хуан Мата и Фернандо Торес, които са предимно резерви при Жозе Моуриньо.

"От първия ден посланието на Жозе към атакуващите ни футболисти е, че те трябва да допринасят в атака с продукция. Не само да изглеждат като добър играч, но да вкарват голове, да създават положения и да са постоянна заплаха за вратата. Разбира се, те трябва да помагат и за притежанието на топката и за защитата".

"Мата създаде шанс за Фернандо в началото на мача, бе въвлечен в гола. Така че, това е изработване на гол и голово положение. А към края на мача помогна на Бертранд и изби в корнер. Тази вечер сме много доволни от представянето на Хуан със и без топката".

"Подобно на него, Торес бе заплаха за вратата, вкара гол и имаше още три положения. Така че той се намираше на правилната позиция и работи здраво за отбора цяла вечер, което е стандартът, който търсим за всяка позиция".

"Ако в тренировъчно мачле попитате защитник или халф за резултата, те не го знаят. Но ако попитате нападател, той знае резултата и знае колко е вкарал. Това е част от тяхното ДНА, сигурен съм,че всички са еднакви и всички искат да вкарват. Така че съм сигурен, че Фернандо е доволен".