ЦСКА успя да постигне разгромна победа над лидера в Западната "Б" група Академик София с убедителното 6:0.

Контролната среща между двата тима се игра на стадион "Българска армия", а треньорът на "Червените" Милен Радуканов даде шанс на доста от своите футболисти да се изявят в срещата.

Като титуляри започнаха доста от играчите, които рядко влизат в сметките на специалиста за официалните мачове, като сред тях личаха имената на Виданов, Грънчов, Халилович, Петър Стоянов, Маринов и Якимов.

И макар, че домакините излязоха с юноши и резерви, те бързо успяха да дръпнат на своя противник с две попадения през първото полувреме.

Бранителят Павел Виданов съумя да открие резултата още в 5-ата минута. В ситуацията Адемар проби по лявото крило, след което намери Маринов, който от своя страна намери оставения непокрит Виданов.

Последният без абсолютно никакви проблеми реализира от добрата позиция, в която се намираше, и даде аванс от един гол на своя отбор.

В 17-ата минута "Червените" получиха право да изпълнят дузпа, заради игра с ръка на Манчев, който извади топката от голлинията.

Юношата на благоевградския Пирин Станислав Костов се нагърби с изпълнението на наказателния удар и не сгреши от "бялата точка" - 2:0 за ЦСКА.

До края на полувремето не се стигна до повече попадения и домакините запазиха аванса си от два чисти гола над своя противник.

През втората част обаче "Армейците" се развихриха и успяха да нанижат още четири гола във вратата на гостите от Академик.

В 52-ата минута новата звезда на "Армейците" Жуниор Мораеш отправи хубав удар в долния ляв ъгъл и покачи преднината на домакините на 3:0.

В 54-ата и 69-ата минути пък точен бе Спас Делев, който направи резултата разгромен - 5:0 в полза на ЦСКА.

Първото попадение на нисичкия нападател бе издействано от Мораеш и Платини, които направиха хубава комбинация, след което последният пусна топката към родения в село Ключ футболист и той реализира.

Второто попадение пък бе изработено от Грегъри Нелсън, който излъга цялата отбрана на противника и подаде към непокрития Делев, който не сгреши.

Крайното 6:0 в мача оформи Платини в 73-ата минута след хубаво центриране на Румен Трифонов.

ЦСКА - АКАДЕМИК (СОФИЯ) 6:0
1:0 Павел Виданов 5
2:0 Станислав Костов 17 д.
3:0 Жуниор Мораеш 52
4:0 Спас Делев 54
5:0 Спас Делев 69
6:0 Мишел Платини 73

ЦСКА: Караджов, Виданов, Халилович, Грънчов, Адемар, П. Стоянов, Маринов (24-Христов), Якимов, Карачанаков, Живец, Костов (На полувремето влизат: Макенджиев, Дечев, К. Стоянов, Крачунов, Трифонов, Янчев, Галчев, Нелсън, Платини, Делев, Мораеш)