Новият треньор на ЦСКА-София Едуард Йорданеску още от назначението си започна с оправданията и с желанието си за нови трансфери в отбора. Както е известно, Йорданеску бе представе лично от легендата на българския футбол Христо Стоичков.

"За мен е страхотен ден, защото днес се присъединявам към страхотното семейство на ЦСКА. Страхотна чест за мен да съм тук, и да стоя до такива легенди на българския футбол, такива характери. Знам много добре, че идвам в клуб с големи традиции, страхотни фенове, и знам, че ни чака много работа. Да съм в такъв клуб, с купи и успехи, е отговорност, и аз съм готов да я понеса," заяви Йорданеску.

"Благодаря на собствениците, на борда, на хората до мен, за доверието, и съм убеден, че заедно можем да постигнем много. Обещавам, че ще използвам всички свои знания, за да успеем заедно. Аз съм израснал в подобен клуб, Стяуа Букурещ, и от дете, заедно с баща ми, съм наясно как да се справя с напрежението."

"Успях да гледам вече на видео мачовете, които изигра ЦСКА до момента. За мен бе важно да видя индивидуалните качества на футболистите. Знам, че това е нов, изключително млад отбор. Трябва да развием потенциала им, а той е много. Това няма да е лесна работа, тъй като не съм участвал в подготовката и в селекцията. Но вече съм тук, затова работата ми започва в този момент," продължи той.

"Искам да обещая нещо на феновете - ние ще играем всеки мач за победа. Философията на играта идва от историята, ние трябва да сме атакуващият отбор, дефанзивнате игра не отговаря на философията ни. Няма нищо сигурно, но ние ще излизаме всеки мач за победа. Не очаквайте от мен да правя чудеса, това е дълъг процес. Аз съм млад, но познавам работата си много добре. Трябва ни време," каза още наставникът. Той показа и подарък от феновете на ЦСКА, получен снощи.

"Ако нямаше нужда от корекции, нямаше да съм тук. Важно е откъде ще започнем, а ние ще започнем от потенциала на футболистите. Трябва да се развиват, като мислене, като професионализъм, на терена и извън него. Не искам да говоря индивидуално за футболистите, не му е моментът сега. Говорили сме, че се нуждаем още от двама-трима играчи, за да покрием всички позиции," продължи Йорданеску.