Цвети Стоянова пристъпя бавно в коридора на "Пирогов". Отслабнала, тя се учи да ходи.

Когато обаче в коридора на болницата има много пациенти, тя се прибира в стаята си. Не понася да я гледат как едва пристъпва.

Според хората от отделението - момичето все още е психически нестабилно.

"Цвети Стоянова видимо е изпаднала в дълбока депресия. Много е отслабнала и поема страшно малко храна". Това споделят пациенти, настанени в отделението, в което националната състезателка по художествена гимнастика се лекува, пише "168 часа", цитирани от Dnes.bg.

На 2 август тя бе преместена в Клиниката по неврохирургия след 49-дневен престой в централната реанимация на "Пирогов".

Цвети вече започва да говори и да се раздвижда. Лекуващите я лекари твърдят, че процесът върви в положителна посока и тя се възстановява. Баба й Цеца и брат й Найден почти през целия ден не се отделят от нея. Съседи на възрастната жена твърдят, че тя всяка сутрин отива в "Пирогов" и се прибира чак вечерта, за да разходи кучето си.

"Молете се по-бързо да се възстанови", сподели бабата на Цвети.

Една от последните прогнози на лекарите е, че до средата на август гимнастичката може да бъде изписана, но тъй като лечението й продължава с по-бавно темпо, престоят й в болницата остава неясен.

Всички, които се грижат за момичето, настояват за нейното спокойствие и я пазят от всякакви излишни емоции и контакти. По думите на баща й тя дори не е гледала представянето на ансамбъла по художествена гимнастика на олимпиадата в Рио.

Той смята, че ще дойде времето, когато гимнастичката ще види какво са постигнали съотборничките й, но на този етап от възстановяването й е препоръчително да не се вълнува прекалено много.

"Несъмнено би се радвала за техния успех", казва той. Към момента лекарите отказват официална информация за лечението и терапиите на Цвети. Не се уточнява какви лекарства използва и дали вече има психиатър, който да работи с нея.Вчера обаче й бе направена поредната операция - лекарите от "Пирогов" поставиха на шията йдиск и стабилизация.