Добри новини за състоянието на Наим Сюлейманоглу разпространиха турските медии.
 
Както е известно, шампионът е в интензивното отделение на болница в Истанбул заради чернодробна недостатъчност, в резултат на  което изпадна в кома, и се нуждае от спешна трансплантация.
 
„Сюлейманоглу беше приет в болница първо преди 15-20 дни, а след това преди два дни. Оплакванията са от хронични чернодробни проблеми. От вчера е в интензивното отделение, вече не е в кома. В момента можем да съобщим добри новини.
 
Има подобрение. Тази сутрин той говори с нас, отговаря на въпроси ни. Не получава никаква изкуствена респираторна или сърдечна помощ“, разкри Мехмет Емин Гюнеш – главният лекар на болницата.
 
„Продължаваме да следим нивата на чернодробните ензими. Ако състоянието на пациента е добро, ще продължим с лечението. Вчера беше мното тежко, но днес е по-добре. Това е добра новина. Да, той има чернодробна недостатъчност и се нуждае от трансплантация“, допълни лекарят.
 
Спортният министър на Турция Осман Ашкън Бак снощи е посетил лечебното заведение, за да се запознае със състоянието на Наим Сюлейманоглу.
 
„Наим е много важен спортист за турската нация. Ситуацията му е сериозна. Следим какво се случва и информираме президента. Важно е да помогнем на Сюлейманоглу. Правим всичко възможно“, допълни турският спортен министър.