Напускащият Ферари след края на сезона Фелипе Маса вече води преговори за преминаването си в Лотус от 2014-а, разкрива самият той.

Така ако бъде постигнато споразумение бразилецът ще замени в тима Кими Райконен, който пък бе този, който ще го наследи в тима на Скудерията.

„В момента преговаряме. Според мен Лотус разполага с отличен и конкурентен автомобил, което търся. Освен това е тим, който има традиции в Бразилия. Вече проведохме няколко разговора, на които бе обсъдено и как отборът планира да продължи да разполага с добра кола“ заяви Маса пред „Глобо Еспорте“.

Това обаче не е единственият тим, който се интересува от него. Изпитващият затруднения през настоящия сезон Макларън също се е свързал с пилота, въпреки че шефът на отбора Мартин Уитмарш обяви наскоро, че планира Дженсън Бътън и Серхио Перес да останат.

„Наистина имах контакт и с Макларън, но не зная какво ще стане. На този етап разговорите с Лотус вървят много по-добре. Наистина ми предстои промяна, която се надявам, че ще бъде положителна. Така или иначе кариерата ми не приключва и вярвам, че ще продължа да бъда на високо ниво“ изтъкна още бразилецът.