Италианският производител на гуми за Формула 1 – Пирели, не се съгласи с обвиненията, които получи от Марк Уебър и Фернандо Алонсо след Гран При на Корея.

Както в едно от състезанията в начарото на сезона, вчера грумна предна дясна гума на Серхио Перес, което накара някои от пилотите да реагират остро и да обвинят доставчика в некомпетентност.

Австралиецът дори заяви, че за Пирели пилотите изобщо нямат значение, а испанецът го подкрепи по отношение на коментарите, като и двамата негодуваха срещу бързото износване на гумите.

Шефът на производителя Пол Хъмбъри обаче е на мнение, че техният гняв не е насочен към когото трябва.

„Оплакванията им са като тези на Михаел Шумахер от миналия сезон. Явно обаче се получава така, когато трябва да работиш по-добре с гумите, а това не се случва. Тогава ще имаш друг поглед върху нещата, в което няма нищо лошо”.

„Въпросът е, че просто ни бе казано гумите да работят по този начин. Ако бяхме инструктирани те да не се разрушават и да няма спирания в бокса по време на състезанията, тогава щяхме да го направим” заяви Хъмбъри.

„По отношение на инцидента с Перес телеметрията показа, че причината е изтъркано петно, което се е получило, когато той е блокирал гумата. При това положение няма какво да направим” добави той.