Пилотът на Заубер Нико Хулкенберг иска бъдещето му да стане ясно до края на месеца и така постави ултиматум на Лотус да побързат, ако искат да го привлекат на мястото на Кими Райконен.

Смята се, че френският тим силно желае да вземе германския пилот, който впечатли с изявите си напоследък. В неделя в Корея завърши 4-и, като остави зад себе си Люис Хамилтън и Фернандо Алонсо, с които води страхотна битка, но не допусна да го изпреварят.

„Искам да имам сигурност за бъдещето си и желая то да бъде ясно преди ноември. Със сигурност се надявам да има яснота до края на този месец. През 2010-а попаднах в неприятна ситуация и не искам това да се случи отново“ заяви Хулкенберг пред „Аутоспорт“.

Бившият му тим Форс Индия също следи ситуацията около него, а 26-годишният пилот не се притеснява, че има голяма вероятност да кара за 4 различни отбора за 5 години.

„Може би това не е идеално, но не се притеснявам. Позитивно е, защото всъщност вървиш напред. Да, по отношение на постоянството не е най-доброто, което може да ти се случи, тъй като ще ти трябва време да свикнеш, но в крайна сметка това е нещо, с което трябва да се справиш“ добави той.