Уважаеми читатели на Gol.bg, продължаваме да ви представяме рубриката ни "Фен зона".


В нея ще имате възможност всеки един от вас да напише/изкаже вижданията си по важен за него спортен/футболен въпрос.

Материалите ви ще бъдат публикувани в сайта, като авторските права остават в полза на Gol.bg.

Сега е моментът да излеете мъката и възхвала за любимите си отбори и личности. С най-добрите и талантливи от вас ще изготвим и специални блиц-интервюта.

Днес публикуваме материала на Даниел Ковачев, който се спира върху сблъсъка слабата резултатност на Гонсало Игуаин в Шампионска лига.

Изпращайте вашите материали на info@gol.bg.

Точно заради такива нощи Ювентус разби всички италиански рекорди на трансферния пазар и подписа с Гонсало Игуаин срещу 90 милиона евро. Доминацията на "бианконерите" в Серия "А" вероятно щеше да продължи и без Ел Пипита, така че тази вечер на стадион "Луи II" е точният момент аржентинският стрелец да докаже защо беше платена колосална сума за него.

През 2015 г. Юве игра финал в Шампионска лига, който загуби с 1:3 от Барселона в Берлин. През онзи сезон Макс Алегри направи козметични промени в отбора на Антонио Конте, а в турнира торинци отбелязаха 17 гола. В момента те са на същата кота, но им предстои да изиграят минимум още два мача. Именно в тях е време Игуаин да блесне на евросцената.

В Реал Мадрид той беше принуден да се върти с Карим Бензема и вкара само 8 попадения за "кралете" в Шампионска лига. Можеха и да са повече, ако не бяха фрапантните му пропуски срещу Олимпик Лион и Борусия Дортмунд, който в крайна сметка се оказаха фатални за отпадането на Реал. Впоследствие Игуаин премина в Наполи с основната идея да увеличи головата си сметка на Стария континент.

Това обаче несполучи, изпорти решаваща дузпа и има само 17 гола в 64 мача. Тревожна статистика за нападател с подобно реноме и класа. Още по-притеснителното е, че само два от точните му изстрела са във фаза на директна елиминация. "Може ли Юве да спечели Шампионска лига този сезон? Надявам се. За това дойдох тук", каза Игуаин преди Ювентус да победи Барселона с 3:0. "Това е мечта, която искаме да направим реалност".

През декември Ел Пипита става на 30 г. и вече не може да си позволи да не бележи в големите мачове. Идеалният момент са 1/2-финалните сблъсъци с Монако и евентуален финал с Реал Мадрид, където ще има възможността да докаже, че е по-добър от Бензема.

Даниел Ковачев, специално за Gol.bg