Фенклубът на Пирин и ръководството на клуба излязоха с официална декларация, с която призоваха привърженици да подкрепят отбора в предстоящия мач с Локомотив (София), но и взеха отношение към ситуацията с националния отбор на България.

„Орлетата” подкрепиха решението на Станимир Стоилов и Наско Сираков да се напуснат и издигнаха своеобразна кандидатура на Стефан Грозданов за нов национален селекционер.

Ето и какво гласи декларацията:

„ПФК Пирин е тръгнал по един нов и чист път, който се нуждае от една знакова победа, а за това са нужни себераздаване от страна на футболистите, както и от нужния оптимизъм и дух, които благоевградската публика умее да вдъхва, и го е правила, във важните мачове на "орлетата".

Ние, привържениците на Пирин, които прегърнахме идеята за преобразуването на клуба в една публична, здрава и чиста организация, ще подкрепим отбора с всички възможни средства и се надяваме това да стане и с нужната опора от редовия футболен запалянко.

АК Пирин СС (фен клубът) не може да остане безучастен и в събитията, случващи се около националната ни футболна емблема, и категорично аплодира оставките на Станимир Стоилов, неговия щаб, както и на директора на националната гарнитура Наско Сираков.

Противно на всеобщото мнение, че в България няма добри треньорски кадри, фенклубът ни застава зад бившия треньор на Пирин Стефан Грозданов, който е един отличен специалист, можещ и изключително ерудиран, и е именно човекът, способен да извади националния ни отбор от дълбоката дупка”.