Митко Събев призна, че Денис Ершов е натиснал, за да бъде сложен край на грандиозния проект "Черноморец". Бившият съпруг на Петя Славова потвърди, че Красимир Балъков е освободен от треньорския пост, бюджетът е много сериозно намален и звездите в отбора ще бъдат разпродадени.

Това стана в интервю за "Дарик" от летище в чужбина. Събев обясни, че на заседанието на Борда на директорите късно снощи двамата акционери от "Петрол Холдинг", които са представители на Денис Ершов, са изразили сериозно несъгласие с действията в клуба до момента и с начина, по който се реализира футболният проект в общия бизнес.


"Няма да можем да осъществим петгодишната програма. За това след обсъждане на петимата ръководители в Черноморец и спортно техническото ръководство стигнахме до извода, че можем да се разделим по взаимно съгласие и да направим нова стратегия за клуба".

"Поехме ангажименти да имаме определен бюджет и този бюджет обхваща - първи отбор, школа, втори отбор, треньорски щабове, различните отдели. Всичко това днес трябва да го преразгледаме".

"Откакто стартирахме в клуба има назначени над 60 човека. Всеки човек си има определена задача да върши. Ако днес не можем да осигурим финансирането на клуба в този си мащаб, една голяма част от тях трябва да бъдат преназначени или освободени. Както и стратегията ни за какви футболисти трябва да привличаме", заяви Събев.