На доста дълга почивка ще могат да се порадват футболистите на Ботев Пловдив, след като вчера срещу ЦСКА изиграха последния си официален мач преди паузата в първенството заради мачовете на националните отбори.

Останалите състави в "А" група няма да си позволят подобни ваканции, като повечето от тях дори са планирали по няколко контроли и ще се готвят трескаво преди подновяването на шампионата в средата на септември.

От началото на кампанията в "А" група се изиграха едва 7 мача, но трябва да се отбележи, че "канарчетата" имаха допълнителни 6 срещи в предварителните кръгове на Лига Европа. Това е накарало старши треньора на жълто-черните Станимир Стоилов да даде по-дълъг отпуск на възпитаниците си.

Отборът ще почива до събота, а след това ще поднови тренировъчни занимания. Засега на официалния сайт на клуба не са обявени планираните контроли.

За осем от "жълто-черните" състезатели почивка няма да има. Веселин Минев, Тодор Неделев и Йордан Христов отпътуваха за Правец, където ще се присъединят към националния отбор за световните квалификации с Италия и Малта. Към родната си Македония потегли и другият национал на Ботев Бобан Грънчаров.

В същото време други четирима футболисти на "жълто-черните" останаха в Пловдив и ще продължат тренировъчния процес със сателита Раковски. Това са възстановяващите се от травми Иван Цветков и Валери Домовчийски, както и Георги Сърмов и Филип Филипов, които ще наваксат в тренировките.