Отборите на Литекс и Славия не успяха да излъчат победител в късния съботен мач, завършвайки 1:1 в Ловеч.

Домакините трябва да съжаляват, че не успяха да се поздравят с успеха, тъй като създадоха повече опасности от Славия.

Славия изненадващо откри в 28-та минута чрез Галин Иванов, но домакините изравниха чрез Ваюши.

До края на мача Литекс наложи сериозен натиск, но направи куп пропуски, а в последната минута Джордан удари и греда.

Това е четвърто равенство от началото на сезона за „оранжевите“. Двата отбора си разделиха по точка, а ловчанлии временно се настаниха на второто място в класирането с 16 точки. Славия пък остава в зоната на изпадащите с едва 9. 

Положително обаче за ловчанлии е, че младият им отбор продължава да бъде единственият, който след първите 8 кръга, все още е непобеден.





Срещата започна равностойно и без сериозни положения в началните минути. Все пак отборът на Литекс бе по-настоятелен, а Славия повече се защитаваше.

В 13-ата минута, след центриране отдясно, Ваюши бе оставен непокрит в наказателното поле на „белите“, но от 10 метра отправи много слаб удар и Георги Петков отрази. При последвалия корнер бранителите на гостите изпуснаха и Илия Миланов, който пропусна да открие с глава. Славия отговори с опасен удар с глава на Велков, отправен след центриране на Да Силва.

В 28-ата минута, след страхотен извеждащ пас на Да Силва, Галин Иванов напредна отдясно, навлезе в наказателното поле и от малък ъгъл прати топката в далечния ъгъл на Александров. Две минути по-късно домакините отговориха с опасен удар на Джазула от 24-25 метра, отразен с вещина от Георги Петков. До края на полувремето не се случи нищо интересно.

Второто полувреме също започна равностойно, а първото положение бе в полза на Литекс. В 55-ата минута Симеон Славчев пое топката пред наказателното поле, напредна и стреля, но топката мина на сантиметри от горната греда. Една минута по-късно домакините имаха претенции за дузпа, но те не бяха уважени от главния рефер Александър Костадинов.

Литекс натисна сериозно „белите“ и това даде резултат в 59-ата минута. Момчил Цветанов центрира отдясно, а защитата на Славия изтърва Ваюши, който от малкото наказателно поле изравни.

До края на срещата домакините натиснаха, а в даденото от съдията продължение нападателят на "оранжевите" Джордан удари греда, след като се озова сам срещу вратаря.

ЛИТЕКС – СЛАВИЯ 1:1

 

0:1 Галин Иванов 28`
1:1 Ваюши 59`

ЛИТЕКС: Александров, Недялков, Божиков, Джордан, Джазула (78 – Манолов), Ваюши, Попов, Миланов, Цветков (61 – Златинов), Берберович – к (45+2 – Славчев), Цветанов
СЛАВИЯ: Петков, Димитров, Желев, Велков, Пашов (58 – Сандански), Шалаев, Попара, Г. Иванов, Да Силва (73 – Невеш), Курдов, Атанасов