Наставникът на Ботев Пловдив Станимир Стоилов и има сериозно предимство пред този на Левски Антони Здравков на ниво "А" група.

Двамата са се изправяли два пъти един срещу друг като треньори, като Стоилов има две победи с общ резултат 11:1. Днес Сухия ще търси първи точки срещу Мъри в дербито на кръга между Левски и Ботев, което започва в 15.15 часа и ще бъде предавана пряко в Gol.bg.

Първата среща между Стоилов и Здравков като треньори беше през пролетта на 2006 година, когато тимът на Мъри бе във възход.

Левски тъкмо беше отпаднал на 1/4-финалите на Купата на УЕФА от Шалке 04 след запомнящо се представяне в евротурнирите, а в "А" група навакса изоставане от 7 точки след ЦСКА и излезе начело в класирането.

Тогава Сухия водеше Родопа. Тимът от Смолян по това време се водеше сателит на "сините" и се бореше за оцеляването си в елита. На 29 април 2006 година Левски разби Родопа с 6:1.

На 18 май тази година Ботев Пловдив на Станимир Стоилов прие борещия се за оцеляване Ботев Враца, начело с Антони Здравков. "Канарчетата" се наложиха с 5:0, след като врачани останаха с човек по-малко още в началото на мача.