Саутхемптън пропусна да победи шампиона Лестър на неговия "Кинг Пауър Стейдиъм" и двата тима завършиха 0:0 на терена на Лисиците в двубой от 7-ия кръг на Висшата лига. 

Светците имаха по-добрите положения, като продължиха серията си без загуба, печелейки 7 точки от последните си 3 двубоя. Те са на десето място с 9 точки, но докато шампионите са 12-и с 8, но поне записаха суха мрежа. 

В началото гостите показаха зъбите си и Чарли Остин стреля много опасно от малък ъгъл, но прати топката в гредата и така Лисиците оцеляха. Пак той отправи два удара с глава, при които можеше да вкара. 

Най-доброто положение за домакините през първото полувреме бе след една ситуация, при която Ван Дайк върна рисковано назад, Варди отне, но се поколеба,   Форстър успя да го затвори, а след това Ромеу се намеси. Слимани получи шанс за добавка, но ударът му бе отклонен. 

След почивката най-добрата ситуация отново се откри отново пред Чарли Остин, който опита да прехвърли Шмайхел, но датчанинът съумя да възстанови позицията си и да избие. 

Домакините не успяха са създадат кой знае какво в предни позиции, така че точката не бе чак толкова лоша за тях, но продължават да бъдат неубедителни в представянето си.