Временният селекционер на Англия Гарет Саутгейт ще прибере 500 000 паунда дори да остане начело на отбора само за два месеца. 

Специалистът замени наскоро компрометиралия се и напуснал Сам Алърдайс и ще води състава до края на годината. 

Той ще дебютира срещу Малта в събота, а следващия вторник предстои гостуването на Словения. През ноември пък са мачовете срещу Шотландия и контролата с Испания. Едва след това от ФА ще започне усилено търсенето на нов треньор. 

Ръководителите на английския футбол обаче преценили, че е редно възнаграждението на Саутгейт да бъде същото като на Сам Алърдайс, само че пропорционално на периода, в който ще води за отбора. 

Така след като ще бъде начело два месеца, което е една-шеста от годината, той ще получи и една-шеста от заплатата на Големия Сам, която бе в размер на 3 милиона паунда, т.е ще прибере 500 000 лири. Като мениджър на младежкия тим на страната той получава именно толкова на година. 

Според медиите в страната има и реална възможност Саутгейт да запази позицията и след това и да получи предложение за постоянен договор, но на този етап все пак остава по-вероятно друг да бъде предпочетен вместо него.