Наполи отново изригна този сезон, тресна с 5:1 Емполи и измести Ювентус от върха в Италия.

Головете за домакините мушнаха Гонзало Игуаин (33), Лоренцо Инсине (37) и Кайехон (83 и 88), а Микеле Кампорезе си заби ефектен автогол. (51). Точен за гостите бе Леандро Дайнел Паредес (28).

След тази победа Наполи събра 50 точки и дръпна на "старата госпожа" с две, Емполи пък е на осма позиция с 32 точки.

Неаполитанците изиграха отличен мач и въпреки, че направиха множество пропуски в началото и дори изоставаха в резултата, успяха да направят пълен обрат, да си вземат заслужените три точки и отново да са лидери в Италия.


Наполи започна ударно в началото и зареди атаки след атаки пред вратата на Емполи. Още в първоначалните минути Гонзало Игуаин имаше три отлични възможности да вкара, но така и не успяваше да опъне мрежата на гостите.

Шанс се откри и пред Марек Хамшик, но отново последва пропуск. Това бе вихрено ночало за Наполи, но до попадение така и не се стигаше, а домакините с лека ръка пропиляваха възможностите си.

Така се стигна до 28-ата минута, когато Емполи наказа Наполи и с първата си голова възможност поведе в резултата чрез Леандро Дайнел Паредес.

Неаполитанците направо побесняха от този гол и се хвърлиха да изравняват. Логичното се случи в 33-ата минута и най-сетне домакините вкараха за 1:1. Лоренцо Инсине намери Гонзало Игуаин и той изравни.

Само четири минути по-късно Лоренцо Инсине сам заби топката в мрежата на Емполи и така Наполи заслужено се оттегли с гол преднина на почивката.

Второто полувреме започна с автогол. В 51-ата минута Микеле Кампорезе забоде топката в собствената си врата и така Наполи дръпна с 3:1.

Това успокои играта на домакините и те спокойно разиграваха в средата на терена и не даваха никакви шансове на гостите си.

След час игра Пьотр Зелински пропусна да намали за Емполи, а осем минути по-късно същото стори и Микеле Кампорезе. Тези две положения стреснаха домакините и те отново взеха инициативата.

В 71-ата минута Марек Хамшик навърза защитата на гостите и стреля остро, но в аут. Наполи натисна и логично вкара четвърти гол.

Седем минути преди края Дрис Мартенс намери Кайехон и той направи 4:1.Това обаче не бе всичко и само пет минути по-късно отново Мартенс асистира на Кайехон и той заби топката в мрежата на Емполи за 5:1

До края не се случи нищо запомнящо се и така Наполи заслужено си взе победата и отново е лидер в Италия.

Наполи - Емполи 5:1

Голмайстори:

0:1 Леандро Дайнел Паредес (28)

1:1 Гонзало Игуаин (33)

2:1 Лоренцо Инсине (37)

3:1 Микеле Кампорезе (51 - автогол)

4:1 Кайехон (83)

5:1 Кайехон (88)

Наполи: Пепе Рейна, Елсеид Хусай, Раул Албиол, Калиду Кулибали, Фаузи Гулам, Алан, Фрелио Фильо Жоргиньо, Марек Хамшик, Кайехон, Гонзало Игуаин, Лоренцо Инсине

Емполи: Лукаш Скорупски, Венсан Лаурини, Лоренцо Тонели, Микеле Кампорезе, Марио Руи, Пьотр Зелински, Леандро Дайнел Паредес, Даниеле Кроче, Рикардо Сапонара, Мануел Пучарели, Масимо Макароне