В Интер не са впечатлени от последните изявления на агента на Лаутаро Мартинес, който се опитва да сключи нов договор с клуба за капитана на нерадзурите. Преговорите между двете страни започнаха още миналата година, но все още не са довели до нов контракт. 26-годишният аржентински нападател, който беше движещата сила за успеха на клуба в Скудетото през този сезон, има малко повече от две години до края на настоящия си договор в столицата на Ломбардия, което накара клуба да се опита да поднови договора му преди лятото.

В четвъртък агентът на Лаутаро Алехандро Камано предположи, че е необходимо значително повишение на заплатата, за да може клиентът му да се съгласи на нов договор с Интер, което отразява звездния му статут и важността му за клуба.

Вестник "Тутоспорт" пише, че ръководството на Интер е недоволно от високите искания на Лаутаро и последните коментари на агента му, като смята, че предложението им за 8 млн. евро чисто на сезон е справедлива сделка за нападателя. 26-годишният футболист иска заплата от около 10 млн. евро нето, като клубът не е склонен да се съобрази с тези цифри, което усложнява преговорите за подновяване на договора. Сега нерадзурите очакват положителен сигнал от нападателя, за да помогнат на нещата да се придвижат напред.