Атлетико Мадрид стана третият отбор в Примера с пълен актив след първите 3 кръга, след като надви Реал Сосиедад на неговия „Аноета“ с 2:1. Поражението бе първо за баските.

Головата разлика на Дюшекчиите е по-добра от тази на Виляреал и Реал Мадрид, така че те ще останат начело след кръга ако Барселона не победи Валенсия.

Триумфът обаче не дойде лесно. Още в 3-ата минута Антоан Гриезман удари гредата на вратата на Атлетико, след като стреля от въздуха, но нямаше късмет да вкара.  

Атлетико обаче отговори с няколко опасни и атаки при една от които Давид Вия също тресна рамката. В 27-ата минута нападателят се реваншира и даде аванс на отбора. Той се пребори за една топка, която не бе много добра, но успя да я овладее и след това да стреля точно. Това бе първият му гол за столичани в първенството.

Резултатът се запази на почивката, а след нея мадридчани продължиха да играят добре и в 56-ата минута вече водеха с 2:0. Смъртоносна контра започна от Диего Коста, мина през Арда Тура и Вия, който центрира и Коке засече, за да реализира второто попадение.

Последва пропуск на Диего Коста, но в 68-ата минута Сосиедад върна едно попадение. Домакините изпълниха бързо едно нарушение, Чаби Прието остана на добра позиция и с мощен удар вкара.

До края Реал натисна и Тибо Куртоа имаше доста работа, като в 89-ата минута белгиецът направи страхотно спасяване след удар на Гранеро, с което запази победата на отбора си.