Интер – Ювентус, мач от 3-тия кръг на Серия А. Милано, "Джузепе Меаца", 19:00 часа българско време. Съдия: Даниеле Орсато (Скио)

Дербито на Италия между Интер и Ювентус ще противопостави два отбора с равен точков актив и високи очаквания. Под ръководството на Валтер Мадзари "нерадзурите" започнаха първенството по отличен начин и една победа днес би засилила още повече страхотните впечатления, които миланският тим оставя до момента. "Бианконерите" обаче направиха на пух и прах прогнозите, че стартът в Серия А ще бъде труден. След като спечелиха срещу принципно неудобни съперници като Сампдория и Лацио, сега шампионите отново ще преследват трите точки с всички сили.

ИНТЕР

Групата за мача: Ханданович, Кастелаци, Карисо, Жуан, Самуел, Андреоли, Кампаняро, Ранокия, Роландо, Уолъс, Джонатан, Нагатомо, А. Перейра, Кузманович, Камбиасо, Ковачич, Гуарин, Тайдер, Алварес, Белфодил, Паласио, Икарди, Милито

Контузени: Санети, Киву

Наказани: Няма

Вероятен състав: Ханданович, Кампаняро, Ранокия, Жуан, Нагатомо, Джонатан, Камбиасо, Ковачич, Гуарин, Алварес, Паласио


ЮВЕНТУС

Групата за мача: Буфон, Сторари, Чити, Киелини, Огбона, Бардзали, Пелузо, Бонучи, Де Челие, Лихтщайнер, Мота, Падоин, Пирло, Погба, Асамоа, Видал, Исла, Джовинко, Вучинич, Тевес, Куалиарела, Йоренте

Контузени: Пепе, Маркизио, Касерес, Рубиньо

Наказани:
Няма

Вероятен състав: Буфон, Бардзали, Бонучи, Киелини, Лихтщайнер, Асамоа, Пирло, Видал, Погба, Вучинич, Тевес


Прогноза на Gol.bg:

В края на миналия сезон Интер редовно трябваше да се справя с отсъствието на поне десетима контузени състезатели, но назначаването на Мадзари сякаш ще сложи край на проблема с травмите. В днешния сблъсък с Ювентус треньорът на "нерадзурите" няма да може да разчита единствено на Хавиер Санети и Кристиан Киву.

В групата за дербито е и Диего Милито. Аржентинският нападател почти сигурно ще остане на резервната скамейка, но присъствието му в състава определено ще вдъхне увереност на домакините. Очаква се атаката на отбора от Милано да води друг аржентинец – Родриго Паласио, който през настоящата кампания е вкарал четири попадения и е осъществил две асистенции в общо три двубоя за своя клуб.

Наставникът на "Старата госпожа" Антонио Конте не може да разчита на контузените Симоне Пепе, Рубиньо, Мартин Касерес и Клаудио Маркизио. Отсъствието на футболист като Маркизио например вероятно щеше да повлияе сериозно върху играта на всеки друг тим, обаче "бианконерите" разполагат с качествен заместник в лицето на Пол Погба.

В три срещи от началото на сезона 20-годишният френски халф е отбелязал един гол и е реализирал три голови паса за торинците. Карлос Тевес пък се разписа по веднъж и в трите мача на италианските шампиони от старта на кампанията. Въпреки че съставът на Мадзари се намира в чудесна форма, по-добрата сработеност и по-високата класа на Ювентус би трябвало да наклонят везните именно в полза на отбора от Торино.    

Резултат: Интер – Ювентус 1:2