Мениджърът на Евертън Роберто Мартинес негодува срещу рефера Джонатан Мос, след като Карамелите допуснаха първата си загуба за сезона – 1:3 на терена на Манчестър Сити.

Испанецът бе недоволен най-вече от отсъдената дузпа срещу отбора му в средата на втората част, когато Шеймъс Коулман задържа Пабло Сабалета, но и аржентинецът сякаш падна твърде лесно.

„Като цяло реферът не контролираше мача както трябва. Не виждам как това може да бъде дузпа. Според мен съдията действаше емоционално и по този начин уби един наистина качествен мач“ заяви Мартинес.

„Има контакт, но това не означава, че той е бил достатъчен за събаряне. В същото време през първото полувреме Настасич изблъска Лукаку, но съдията не посмя да даде дузпа за нас“ добави той.

„Освен това преди втория им гол имаше инцидент между Коулман и Негреда, като общо трима играчи бяха спрели да играят и съдията трябваше да направи нещо, а той не го стори. Точно от това е продиктувано и разочарованието ми“ изтъкна Мартинес.

„Започнахме силно и искахме да вкараме първия гол, което и стана. След това трябваше да задържим аванса си 5-10 минути, но за съжаление не успяхме. Въпреки това двубоят бе отворен и много интересен преди реферът да се намеси“.