Монако се завърна на победния път във френското първенство по футбол, след като Радамел Фалкао вкара два гола за разгрома с 5:0 срещу Бастия в мач от 16-ия кръг на Лига 1.

Тимът от Княжеството видя края на успешната си серия през седмицата в Дижон, но победата срещу Бастия го изкачи отново на първо място при равенство в точките с Ница.

Отборът на Леонардо Жардим е спечели 17 точки от възможните 21 в Лига и няма загуба в десет поредни мача във всички турнири. Отбелязаните голове в последните 16 срещи за първенството пък са 49, което е резултат от прекрасната форма на нападателите.

Бастия беше много близо до откриване на резултата в началото на мача, но удар на Гаел Данич мина на сантиметри до гредата. Монако пък отговори с опасна атака в десетата минута, когато Фалкао засече пас на Фабиньо и стреля опасно, но ударът беше спасен от Жан-Луи Лека. Килиан Мбапе обаче вкара с добавка за 1:0.

Монако пропусна едно чисто положение през първата част, а през втората сложи рано край на мача с два светкавични удара. Томас Лемар и Фалкао вкараха за 3:0 с голове в две последователни атаки в 67-та и 68-та минута, а след още пет колумбиецът отбеляза и второто си попадение в мача. Гуидо Карийо оформи крайния резултат в 79-та минута.