Масимо Морати може да остане президент на Интер дори и след като новите собственици на отбора поемат управлението на "Нерадзурите".

Петролният магнат призна, че му е бил предложен президентския пост начело на отбора, но въпреки обичта си към Интер изобщо не е сигурно, че Морати ще се съгласи.

След 18 години начело на "Нерадзурите" бизнесменът продаде мажоритарния дял от акции на индонезийската компания "Спорт Кепитъл Интернешънъл". 

Ерик Тохир вече е новият собственик на отбора, като се очаква да има ръководни промени в борда на директорите през ноември. 

Именно тогава милиардерът ще поеме делата в отбора. 

"Те бяха много учтиви да ме попитат, дали бих искал да остана в Интер като президент на отбора", коментира Морати пред клубната телевизия.

"Ще видим, дали обаче това ще бъде в полза на Интер или пък ще бъде по-добре за клуба под ръководството на новите собственици да се промени ръководството на отбора".

Интер на практика вече е вторият клуб в Калчото, в който са наливани чужди пари, след като Рома се издържа от американци.

"Тохир е хубав и щастлив човек, а освен това е много амбициозен и изключително работлив. Вярно е, че не е запознат с историята на Интер, но той може да стане много бързо фен на отбора, когато заеме президентския пост. Просто беше трудно да намеря италиански партньор, защото не пристигна нито една оферта", подчерта Морати.

Все пак последният запази 30 процента от дяловете си в клуба.