Треньорът на Ювентус Антонио Конте ще се изправи срещу сънародник в мача с Галатасарай тази вечер. Роберто Манчини дебютира начело на турския тим именно на стадион "Ювентус" в Шампионската лига. Конте призна, че това ще е още една трудност за неговия тим, който се нуждае от успеха.


"Щастлив съм, че ще се изправя срещу Манчини. Той увеличава колонията италиански треньори в Шампионската лига. Роберто е голям треньор, печелил е навсякъде и е един от най-добрите в световен мащаб. С него начело Галатасарай става още по-опасен".

"Честно казано не исках да се изправям веднага срещу него, защото сега ще има различни неща в техния тим, а ние изследвахме обстойно тактиката на тима на Терим. Така че се изправяме срещу нещо неизвестно и то в такъв важен мач".

"Със сигурност това е фундаментален мач за нас, заради резултатите от първия кръг в групата. Днес ни трябва едно силно представяне, трябват ни трите точки, които са изключително важни в битката за класиране напред", заяви Конте.

"Всяко нещо трябва да е на мястото си. Но най-вече моля нашата публика да превърне стадиона в един истински ад за тях. Трибуните трябва да кипят, да се усеща горещата подкрепа. Искам от тях да са нашия 12-и, 13-и и 14-и играч на терена", добави треньорът.

Ювентус е фаворит въпреки равенството с Копенхаген, а Галатасарай падна 1:6 у дома от Реал Мадрид.

"Въобще не се залъгвам от загубата им срещу Реал. Това е измамен резултат. Турският тим изгуби концентрацията си чак в края, когато допусна повечето голове. През първото полувреме те играха отлично и дори трябваше да водят в резултата. Ще ни създадат проблеми, защото имат играчи от отлична класа".