Уважаеми читатели на Gol.bg, продължаваме да ви представяме нашата рубрика "Колонката на специалиста".

В нея ще можете да прочетете интересни анализи и коментари на легендата на ЦСКА Георги Илиев преди и след мачовете от елита. Майкъла заяви, че победата на "червените" над Черно море е дошла с късмет и предупреди треньора Едуард Йорданеску, че няма кой да го чака. Той не пропусна да похвали и голямата изненада от началото на сезона – Дунав Русе, който дели лидерското място с Левски. Ето какво каза Майкъла:

Монтана – Нефтохимик 2:0

"Най-накрая усмивки по лицата на Монтана. Отборът постигна добра победа, с която уволни треньора на Нефтохимик. Смятам, че изборът на Христо Янев е добър, но времето ще покаже. Сега футболистите на бургазлии трябва да се доказват, че проблемът не е при тях. Янев допусна една грешка в ЦСКА и това беше, че предаде играчите си, когато му бяха доведени 10 състезатели от Литекс. Той е добър специалист, но трябваше да излезе и да каже, че това не е неговият отбор".

Локомотив (Пд) – Верея 3:1

"Локомотив доказа, че е класа, докато Верея игра уплашено. Старозагорци се превръщат в домакински отбор, докато при пловдивчани има един лидер. Това е Мартин Камбуров, който вече много години носи тима на гръб. Винаги спасява съотборниците си с голове и му прави чест. Важно е феновете на Локомотив да не допуснат грешката на тези на Ботев с изгонването на собствениците".

Ботев – Локомотив (ГО) 4:0

"Не знам какво става в Горна Оряховица. Отборът е добър, но няма резултати. Футболистите треньора ли не искат, някой от ръководството ли? Не знам, но има нещо гнило. Ботев пък се усмихна и сякаш в тима им е кеф, че нямат ръководство, няма ред и дисциплина. За това пловдивчани успяват да печелят в този хаос".

Левски – Пирин 2:0

"Силно първо полувреме за Левски с бърза развръзка на мача. "Сините" можеха да вкарат още голове след почивката, но пропуснаха добри положения. Пирин нямаше самочувствието, че може да открадне нещо на "Герена". Слаба игра в защита и Левски спечели резонно. Отборът се превръща в един от основните конкуренти за титлата, ако го няма Лудогорец".

Лудогорец – Славия 3:1

"Рутинна победа за Лудогорец. Тимът е класа и мачът на истината им е срещу ПСЖ в Шампионска лига. Това е. Славия отново допусна грешки, които бяха наказани. "Белите" са свикнали да падат, после да бият, пак да падат без излишни драми и каквито и да било промени на треньорския пост".

ЦСКА-София – Черно море 1:0

"Много важна и чакана победа. ЦСКА имаше невероятен късмет и треньорът Едуард Йорданеску е прав, че му трябва време, за да изгради силен отбор. Но нека бъде наясно, че е приел да работи на "Армията" и вече няма право на оправдание. Дошъл е, знаейки, че нито е водил подготовка, нито е правил селекция. В момента ЦСКА не играе никакъв футбол, играчите се мъчат по терена и спечелихме заради вратарска грешка. Нарушението при гола на Венков също беше излишно. Състезателят на ЦСКА беше сам срещу двама противници и щеше да се върти като пумпал без да направи нищо".

Берое – Дунав 0:0

"Дунав за пореден път доказа, че е класен отбор. Можеше да спечели мача, ако си беше вкарал дузпата, но можеше и да загуби. Веселин Великов напасва отлично футболистите, знае къде кого да постави. Нямам никакви забележки към играта на русенци, нито физически, нито психически. Браво на Дунав! Берое също игра добре и засулжава адмирации за развитието си".