Уважаеми читатели на Gol.bg, продължаваме да ви представяме нашата рубрика "Колонката на специалиста".

В нея ще можете да прочетете интересни анализи и коментари на легендата на ЦСКА Георги Илиев преди и след мачовете от елита. Майкъла заяви, че ЦСКА-София е изпуснал победата над Ботев в Пловдив (0:0), но отборът играе все по-добре с всеки изминал мач и вярва в успеха над Левски в сблъсъка на 15 октомври.

Ето какво каза Майкъла за мачовете от изминалия кръг в Първа професионална лига:

Локомотив (Пд) – Пирин 2:3

"Победата на Пирин не е изненадваща. Локомотив си помисли, че ще спечели мача без да играе на 100%, което е много грешен подход. Домакините допуснаха елементарни голове, имат голям проблем в защита. Впрочем това се отнася за всички български отбори. Правят се елементарни и безобразни грешки. Страшно е Локомотив да допусне три гола у дома. Футболистите трябва да се стягат, защото съсипват реномето на доказан специалист като Илиан Илиев".

Берое – Черно море 0:1

"Още преди мача говорихме, че Берое играе много трудно срещу Черно море. Това е традиция, която варненци спазиха. Отбраната на Берое играе много колебливо, на моменти непрофесионално, а гостите спечелиха един равностоен двубой. Двамата треньори подходиха тактически добре. Това са отбори от една черга и за да победиш в такива срещи, трябва да си скъсаш г*за на терена".

Монтана – Локомотив (ГО) 2:4

"Видя се една треньорска смяна как може да промени даден отбор. Локомотив беше като прероден, в състава има отлични, доказани и опитни играчи и продължавам да вярвам, че е имало бойкот срещу Александър Станков. При него футболистите сякаш не се напрягаха. Иван Колев е отличен избор, доказан специалист, който познавам много добре и му желая успех. Монтана правилно уволни Стевица Кузмановски след серията от слаби резултати. Необяснимо тимът се представя много слабо, въпреки че всичко е осигурено".

Ботев – ЦСКА 0:0

"Случайно равенство за Ботев! ЦСКА направи много пропуски, три от които фрапантни. За първи път виждам отборът да играе наистина добре под ръководството на Едуард Йорданеску. Много пъти казах, че съм против този треньор, но заслужи да му се даде време и може да ме опровергае. От мач на мач ЦСКА играе все по-добре и сега идва дерби с Левски, в което ще ги смачкаме. Но в Пловдив много лошо впечатление ми направиха чужденците на двата отбора. Държат се все едно сме някаква държава на дъното в Африка и правят каквото си поискат. Недопустимо е да скачат на съдиите. Трябва да бъдат сериозно глобявани. Поведението им е подигравка!".

Славия – Верея 3:1

"Адмирации за Венци Стефанов, че не изгони Александър Тарханов. Резултатите и представянето на Славия се редуват с трагично и добро, но треньорът продължава да залага на млади футболисти. Това е правилният път. Най-важното е за състезатели до 21 години да играят редовно. Това се случва в Славия и те вече започват да разкриват потенциала си. Верея допусна елементарни грешки при головете".

Левски – Дунав 2:0

"Левски спечели с късмет! При 0:0 Дунав изпусна отлично положение за гол. Ако то беше влязло, мачът се развиваше по съвсем друг начин Гостите сгрешиха при второто попадение. Недопустимо е футболист да бъде оставен сам във вратарското поле и да му се позволи да стреля. Оттам вратарят е безпомощен. Но Дунав доказа защо е в челото на класирането. Русенци играят много стойностен и грамотен футбол, не излязоха със страх на "Герена", за което заслужават адмирации".

Лудогорец – Нефтохимик 3:1

"Лудогорец е без коментар. Там всичко е ясно. Ако някой открадне нещо в Разград, да знае, че е постигнал голям успех. Нефтохимик вече има много добри играчи и млад, амбициозен треньор в лицето на Христо Янев. Но той да е наясно, че отборът му трябва да печели точки, в противен случай ще изпадне. Хората в Бургас правят чудеса Нефтохимик да е в Първа лига и сега състезателите на тима трябва да се отплатят".