Уважаеми читатели на Gol.bg, продължаваме да ви представяме нашата рубрика "Колонката на специалиста".

В нея ще можете да прочетете интересни анализи и коментари на легендата на ЦСКА Георги Илиев преди мачовете от елита. Майкъла коментира изминалите мачове от 10-ия кръг на Първа лига, като за сблъсъка ЦСКА – Левски (1:1) направихме отделен материал. Тук ви предлагаме какво каза той за останалите срещи от елита.

Черно море – Верея 2:1

"Получи се труден мач за Черно море, но все пак отборът успя да стигне до победата в края. Георги Иванов-Гонзо работи добре във Варна, нещата му се получават. Имаше известно напрежение при "моряците", защото домакински успех срещу такива съперници е задължителен. Верея има млад треньор в лицето на Александър Томаш и млад отбор, който играе нелош футбол".

Пирин – Лудогорец 1:3

"Този мач беше между другото за Лудогорец. За това Пирин имаше шанс да измъкне равен, но просто класите са от земята до небето. Разградчани нямат никаква алтернатива в Първа професионална лига. Класата им сравнение с всички отбори е огромна и постигнаха рутинна победа в Благоевград".

Нефтохимик – Славия 2:0

"Първа победа за Христо Янев начело на Нефтохимик и глътка въздух за бургазлии. Рибата изплува. Славия пропусна няколко добри положения и за пореден път допусна елементарни голове. Основните футболисти на "белите" изневериха в този мач".

Берое – Ботев 3:4

"Недопустимо е да допуснеш четири елементарни гола, когато си домакин. Безобразна игра в защита особено при гола на Тодор Неделев за 4:3. Премина през няколко противникови футболисти без топка и никой не го спря. Явно за пореден път футболисти бойкотират треньора си. Нямам друго обяснение. Любослав Пенев ще е добър вариант за Берое, но не знам как ще го приеме публиката. По-добре ще е някой местен като Стойчо Младенов. Точно това се случи в Ботев. Взеха пловдивчанин и добрите резултати не закъсняха. Кой знаеше Николай Киров? Само родителите му в махалата, а виждате какво прави".

Дунав – Монтана 1:1

"Проблемите за Дунав тепърва започват щом отборът не може да победи у дома Монтана. Игра над половин час с човек по-вече на терена, уцели две греди и русенци трябва да съжаляват, че не спечелиха. Добра и важна точка за Монтана".

Локомотив (ГО) – Локомотив (Пд)

"Тук същата работа – играчи не искат треньора. Горна Оряховица махна Ангел Червенков и взе Иван Колев и започна с добрите резултати. Не искам да кажа, че Колев е слаб специалист, напротив. Но когато играчите не те искат, става така. Това обаче е недопустимо от тяхна страна. В Локомотив Пловдив е същата работа. Ясно е, че Илиан Илиев вече е нежелан. Без да съм чел знам кой ще го замести – Бащата".